1-daagse training – beter communiceren in interdisciplinaire onderzoeksprojecten

Kostbare onderzoekstijd gaat verloren doordat onderzoekers in interdisciplinaire projecten elkaars taal niet begrijpen. Vaak wordt dat pas duidelijk als het project al geruime tijd loopt. Dan blijkt ineens dat een eenvoudig woord als ‘systeem’ voor een planoloog een heel andere betekenis heeft dan voor een bestuurskundige en dat een geo-informaticus er nog weer iets anders onder verstaat.

De 1-daagse training Beter communiceren in interdisciplinaire onderzoeksprojecten is bedoeld voor interdisciplinaire onderzoeksteams. Tijdens de training worden de teamleden zich bewust van hun communicatieve valkuilen en krijgen ze eenvoudige en praktische hulpmiddelen aangereikt om de wederzijdse communicatie te verbeteren. Tijdens een flink deel van de training wordt er geoefend op basis van het eigen onderzoeksproject. Aan het eind van de dag hebben de teamleden niet alleen hun communicatieve vaardigheden vergroot, maar is ook inhoudelijke voortgang geboekt.

Binnen de training wordt onder andere gebruik gemaakt van gesprekstechnieken afkomstig uit de methode Zuiver Communiceren.

Lees ook mijn blog De toren van Babel van het interdisciplinaire samenwerken.

Meer weten? Neem dan contact met mij op.